Koen van Santvoord | freelance journalist
      Freelance journalist / tekstschrijver | Holland Management Review  

  « VOORPAGINA

Holland Management Review

Holland Management Review is een uitgave van Lenthe Publishers. HMR biedt zes keer per jaar een selectie uit de beste publicaties van medewerkers van diverse business schools in Amerika, en Nederlandse business schools. HMR komt tot stand in samenwerking met California Management Review, Harvard Business Review, Longe Range Planning en Sloan Management Review.

» www.hmr.nl 
HOLLAND MANAGEMENT REVIEW

Voor Holland Management Review verzorg ik tweemaandelijks de rubriek Selectie. Hierin geef ik een samenvatting van vier internationale wetenschappelijke publicaties op gebied van leiderschap, management en strategie.

Ik heb Personeelwetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg. Deze studie heb ik afgerond, maar uiteindelijk heb ik nooit gewerkt in een HR-functie - het schrijverschap trok me meer. Toch is het interessant om voor Holland Management Review wetenschappelijke artikelen te bestuderen en samen te vatten die raakvlakken hebben met mijn oorspronkelijke vakgebied.

Artikel (pdf)
 • Selectie - Samenvattingen van vier wetenschappelijke publicaties.
 •  
  BOEKEN
  Bumper de politiepup
  Buiten gebeurt het
  Buiten met je hond
  Buiten!
  Bondscoach voor 4 weken
  John Feskens, d'n Beitel
  Hoe koop ik een bedrijf?
  Hoe verkoop ik mijn bedrijf?
  » Boek in opdracht

  JOURNALISTIEK WERK
  In de loop der jaren heb ik voor diverse kranten en tijdschriften gewerkt, zoals:
  Brookz
  Carp
  Dif
  Emerce
  Esquire
  FEM Business
  Financieele Dagblad
  Holland Management Review
  Johan
  Man of all Seasons
  Management Scope
  Management Team
  Matchme
  Nautique
  Rails
  Sprout
  Society Quarterly (SQ)

  ZAKELIJK WERK
  Ik heb geschreven voor diverse zakelijke opdrachtgevers, vaak in de vorm van interviews en achtergrondverhalen. Tot de opdrachtgevers behoren o.a. Microsoft, Getronics, Grote Beer software, Robeco, Fortis Corporate Insurance, De Hypotheker, Nebib, Pentascope, Praxis, Vebego, Dura Vermeer en RPS.

  OVERIGE ACTIVITEITEN
  Naast mijn werk als schrijver ben ik ondernemer. Ik ben mede-oprichter en -eigenaar van Offerti.nl, een internetplatform waarop vraag en aanbod in de zakelijke dienstverlening bijeen wordt gebracht.